Sarmale de post fierte in vas roman

de mamaieelena in Mancaruri de post, 7 Dec 2012 | 5058 vizualizari

 

Va plac sarmalele de post cu un continut(ca gust) oriental?daca da! incercati aceasta reteta si nu veti regreta ca au iesit excelente(este doar parerea mea deoarece sotul nu mananca sarmale decat cu carne)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez rotund
  • 2 cepe galbene
  • 1 cepa rosie
  • 1 cartof de 150-200g
  • 1 dovlecel nu prea mare
  • 1 morcov galben
  • 1 morcov de culoare normala
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei capia mare rosu
  • 1/2 cana stafide
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin 2-3 buc.
  • 6-7 cuisoare
  • 1 ardei iute
  • 1 varza acra mare
  • 3 rosii
  • 300ml suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post fierte in vas roman:

Orezul se spala si se da deoparte pana se vor marunti cubulete toate legumele mai putin rosiile.

In wok se pune uleiul la incins peste care se vor adauga pe rand toate legumele in functie de cum sunt mai greu de patruns la foc, astfel incat sa nu se inmoaie prea tare, adaugandu-se la sfarsit orezul, stafidele si mirodeniile adica sare,piper si ardeiul iute.

Acum foile de varza trebuiesc desfacute si puse daca este cazul la desarat in apa rece. Mijlocul si foile care nu sunt bune de infasurat sarmale se vor toca pentru baza si de pus pe deasupra. Rosiile se vor taia rondele si se vor aseza pe fundul vasului roman dupa ce au fost puse inainte crenguta de cimbru, foi de dafin si cuisoare. Peste toate acestea se pune ulei si suc de rosii putin.

Dintr-o foaie se va face o sarma, deci eu le-am facut mari deoarece varza a fost mare. Cand am terminat compozitia de orez s-au terminat si foile ramanand doar una cu care am acoperit totul. Tot in wok se pune o lingura de ulei peste care se pune restul de suc de rosii, mirodeniile ce ne-au ramas, adica cuisoarele si foile de dafin si se fieb adaugandu-se apoi peste sarmale. Se vor acoperi cu capacul vasului si se dau la cuptor pentru 2-3 ore la 170 de grade.

Pofta buna.

 

 

TIPS-URI

1

Nu uitati vasul roman se pune in cuptorul rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post fierte in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

portiadelumina 1

14.12.2012, 07:21

Cum oi fi ratat eu reţeta asta Cred că încep să îmbătrânesc Super bune sarmalele, cu aspect deosebit

mamaieelena 1

14.12.2012, 10:10

Padre nu ai ratat ca inca nu a trecut postul si mai facem .Multumensc de vizita

jolygina 1

18.12.2012, 10:50

ce de reteteeee bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Couscous cu legume