Sarmale din carne de porc cu varza acra

de nico15 in Porc, 23 Feb 2014 | 4471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de porc, fleica
  • 2 verze murate de marime potrivite
  • 200 g de orez
  • 3 cepe
  • Sare, piper boabe / pudra
  • 10 g Paprica afumata
  • 150 g pasta de tomate
  • 2-3 frunze de dafin
  • Ulei
  • 200 g kaizer/ costita afumata
  • 1 ardei gras
  • Smantana si ceapa verde pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din carne de porc cu varza acra:

Varza se taie in doua si se vor scoate foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in apa, pentru a indeparta sarea din frunze. Separat taiem ceapa marunt si tocam carnea la masina. Carnea tocata o amestecam cu ceapa, saram si o punem inr-o cratita in ulei sa o calim. In acelas timp spalam orezul si il punem la fiert pentru 15 minute.

 Scoatem carnea si orezul (il scurgem bine) si le amestecam, adaugam un praf de piper, boiaua afumata si cimbru maruntit bine.

 Luam cratita de ceramica si punem pe fundul ei 4-5 foi de varza tocate marunt, trecem la pregatirea(infasurarea sarmalelor) punem carnea in foile de varza si asezam in cercuri, printre sarmale punem bastonase de costita/ bacon afumat). Presaram cimbru si adaugam restul de costita afumata. Deasupra punem iarasi 4-5 frunze de varza tocate fin si adaugam pasta de tomate diluata in supa. Adaugam supa in care vor fierbe(apa) dam la cuptor 2- 3 ore se lasa pana scad si se ard un pic deasupra.

 Sarmalele se pot servi in diferite forme dar obligatoriu cu mamaliguta si ardei iute.

 Pofta Buna

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de porc cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (12)

danakarin 1

23.02.2014, 20:10

Ce super prezentare! Cred ca am sa ma inspir, Nico!

Pushaa 1

24.02.2014, 13:17

tare bune!!

nico15 1

24.02.2014, 21:32

Multumesc dragele mele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]