Sarmalele bunicii

de artyandra in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2014 | 4394 vizualizari

 

Aceste sarmale sunt spectaculoase! Numai bunica mea draga le stie face. Ale dansei sunt cele mai bune, 100% ardelenesti. Tind sa cred ca secretul in constituie dragostea si pasiunea de care da dovada in timp ce le pregateste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne
  • 2 verze mari
  • 1 kg orez cu bob rotund
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • un ou
  • o legatura frunze de patrunjel
  • o legatura busuioc
  • un pumn cimbru
  • un pumn marar
  • piper & sare dupa gust
  • o lingurita cu varf de vegeta
  • apa cat cuprinde
  • 1/4 litri bulion
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalele bunicii:

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mai mare, lasandu-se putin marar si busuioc pentru sfarsit.

Se curata varza apoi se opareste si se amesteca cu conpozitia.

Se umple foile de varza (se fac rasucirile) apoi se pune la foc.

Se pune apa cat cuprinde si cu bulionul.

La fund, se pune putin marar si busuioc.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalele bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de vara in varza chinezeasca