Sarmalute

de Dea_Dea in Porc, 24 Mar 2013 | 3246 vizualizari

 

Un preparat tare bun!!

 

INGREDIENTE

  • o varza marisoara
  • 2-3 linguri de otet
  • 3 litri apa
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 linguri ulei
  • o ceapa potrivita
  • 2 pumni de orez
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 200 ml suc de rosii
  • bors magic
  • sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Apa se pune la clocotit cu otetul, cand clocoteste se pune varza scobita, se lasa pana cand se inmoaie, iar apoi se desprind frunzele (eu le tai in doua sau in patru )

Carnea se pune in castron , orezul se spala si se pune peste carne.

Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, pana devine aurie, se adauga pasta de rosii, sare, piper,cimbru , marar, se mai lasa 5 min apoi se lasa la racorit si se pune peste carne si orez.

Se amesteca bine si se formeaza sarmalutele. Mie mi-au iesit 46 :D

Se pune apa cat sa le acopere si se pune la foc mare pana da in clocot iar apoi se da focul mic si se fierb. Cand sunt aprope fierte  se pune sucul de rosii si borsul magic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

24.03.2013, 16:46

super

Dea_Dea 1

24.03.2013, 22:29

Geanina, Bya

RuxyRux 1

24.03.2013, 22:32

Arata tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez