Sarmalute

de Aletta in Mancaruri cu carne, 16 Noi 2015 | 3712 vizualizari

 

Mai e ceva de adaugat? Cui nu ii plac traditionalele sarmalute?

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata vita+porc
  • o varza acra medie
  • un pumn de orez
  • Fucks pentru sarmale
  • vegeta
  • o ceapa
  • boia dulce
  • un pahar de pasta de tomate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se pregatesc frunzele de varza.

Carnea tocata se amesteca cu orezul,ceapa,boiaua dulce,vegeta,Fucksul ptr sarmale(eu am folosit jumatate de plic).

Se omogenizeaza bine si se pregatesc sarmalele.

Intr-o oala de 5 l ,se aseaza sarmalele,pe frunze de varza si se acopera cu apa(cat cuprinde sau cat sa fie peste ele)

Se fierb la foc mic si cand sunt gata se toarna pasta de tomate si se mai lasa sa dea intr-un clocot.

Se servesc alaturi de smantana si mamaliguta (optional)

TIPS-URI

1

Se fierb la foc mic, timp de 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]