Sarmalute cu frunze noi

de DIANA B in Mancaruri cu carne, 11 Iul 2011 | 4727 vizualizari

 

Eu sunt fan frunza de potbal , dar ptr ca am un vrancean care-a crescut cu vita de vie , am folosit si din acestea ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita si porc
  • 1 pulpa afumata de curcan
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • 100 g orez Scotti colosal
  • 2-3 galbenusuri de ou
  • 1 legatura patrunjel
  • 1   -II -  marar
  • 1-2 legaturi de loboda (rosie si alba) sa vada si Rocsi cum arata cea rosie )
  • 2-3 linguri de bulion
  • 50 ml suc de rosii
  • piper
  • concentrat de legume , optional
  • sare
  • cimbru
  • frunze de potbal si vita de vie noi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu frunze noi:

Sa ne inarmam cu calm si rabdare ...

Se opareste cateva minute frunza noua in apa cu sare , se scoate si se lasa la scurs si racit intr-o strecuratoare . Se da prin masina de tocat carnea de vita si porc , iar copanul se despieliteza si dezoseaza si se taie la cutit , in bucati mici . Intr-un bol destul de incapator se pune carnea , care se sareaza si condimenteaza dupa gust si se lasa sa se odihneasca . Se curata legumele , se taie marunt si se adauga la carne , urmandu-i galbenusurile (din albusuri faceti mini PAVLOVA ) si restul ingredientelor , stiti voi mai bine , nu trebuie sa mai ,,explicitez" si nici rabdarea nu-mi da pace ... dupa care se lasa la impritenit .

Cand frunzele s-au racit si scurs , se preseaza usor , ele fiind deosebit de fragede si se pregatesc ptr marea infasare . Pe fiecare frunza se pune bunaciunea de amestec si se impacheteaza cu grija , dar mai ales frumos , ca doar le facem poze , nu ? Cand toata compozitia a fost impachetata , se aseaza sarmalutele intr-o cratita unsa cu putin ulei , in sir indian circular , se adauga apa calduta si sucul de rosii , se scutura cratita un pic ptr a patrunde apa printre ele si se dau la fiert , la foc extrem de mic , pana uitati de ele ... dar nu de tot , sa nu se lipeasca , sau mai rau ... sa se afume .

Ptr ca textura frunzelelor este diferita , eu le-am fiert separat (in antepenultima poza se vede diferenta de culoare dintre ele , cele verzulii sunt cu potbal)

Se servesc cu un pui de mamaliga langa ele si ,,inecate"-n smantana , sau doar cu ardei iute ... decizia va apartine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu frunze noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varza acra si dulce