Sarmalute cu varza dulce

de lacrimioara in Mancaruri cu carne, 30 Noi 2010 | 5833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata (vita si porc),2 cepe mijloci,2 lingurite boia,bulion 400 ml,1 ceasca jumatate de orez,2 verze mai micii,sare,condiment sarmale,cimbru,apa,ulei cam 3 linguri,o bucata mai mica de salam de vara,slanina cateva bucatele.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu varza dulce:

Varza se pune la oparit in apa amestecata cu otet si sare dupa gust,ceapa o taiem marunt si o punem la calit in 3 linguri de ulei,dupa ce sa calit adaugam carnea amestecata cu bucata de salam care prealabil l-am tocat cu robotu,boiaua,condimentele,lasam putin ,dupa care punem orezul si lasam putin 2-3 minute la calit,adaugam  si o  jumatate de cescuta de apa peste umplutura.Dupa ce varza a fiert(se fierbe pana ce se desprind frunzele),  ne apucam de umplut sarmalele  asta cred ca stie oricine se pune o lingura de umplura intr-o frunza daca frunza este mare o taiem in 2 si se ruleaza,inainte de a le aseza in oala punem un strat de varza taiata marunt pe fundul oalei si presaram cimbru  si cateva bucatele de slanina dupa care incepem sa asezam sarmalele.Dupa ce am terminat amestecam 300 ml de pasta tomate cu apa si sare dupa gust si turnam peste sarmale atat cat sa le acopere.Le punem la fiert la foc mic 35 -40 minute cand apa scade punem cate o cascuta de apa rece peste ele  si probam gand orezu e fiert sant gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

30.11.2010, 17:51

am tot mancat sarmale dar as mai manca una si de la tine

MIUTA 1

30.11.2010, 20:16

sarmaledelicioase

nadina73 1

06.12.2010, 01:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet la cuptor