Sarmalute de curcan

de RuxyRux in Curcan, 22 Feb 2012 | 10838 vizualizari

 

Ia sa vedem...pe cine corup....poftiti la masa, sarmalutele miros imbietor si au un gust grozav!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piept de curcan
  • 400 gr rulada de curcan afumata
  • 4 cepe mari
  • 2 linguri pline de sare( sau dupa gust)
  • 3 verze( doua mari si una mai mica)
  • 500 gr pasta de rosii
  • doua cani de orez
  • piper
  • 150 ml ulei( eu am pus de orez)
  • Se mai poate pune marar sau cimbru( eu nu am pus deoarece le prefer exact asa)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de curcan:

Carnea se toaca se amesteca cu rulada afumata tocata, cu ceapa( tocata), orezul spalat si scurs, bulionul( se mai pastreaza putin si pentru pus deasupra), apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se toaca putina varza se aseaza la baza vasului in care le vom fierbe( eu am folosit vasul Zepter). Se impaturesc sarmalele, apoi se  aseaza pe rand in vas. Deasupra vom aseza din nou varza tocata si deasupra vom mai pune o lingura doua de pasta de rosii. Am fiert sarmalele in jur de doua ore. Cand au fost gata, le-am pus la cuptor intr-o tava de Jena pentru 30 de minute. Eu le pastrez in vasul Zepter si atunci cand le incalzesc le scot( cat pentru masa respectiva) si le pun in tava 30 de minute la cuptor, la 200 grade.

Le-am servit cu mamaliguta si cu o salata gustoasa de hrean si sfecla.

Desigur ardeiul iute ( pasta de ardei) este optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

18.11.2012, 00:13

O Ica, cu mare drag...si multumesc!

Bya Ralu 1

03.12.2012, 23:20

bune rau!vin si eu la 2 sarmalute

babi5 1

06.06.2013, 14:26

Sunt buneeeeeeee!! sunt convinsa .. incearca si varianta lui babi si sa vezi ce bunaciune ;x

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de curcan in vas Zepter