Sarmalute dietetice cu carne de pui

de susu in Pui, 10 Feb 2015 | 9662 vizualizari

 

foarte bune, speciale pentru cei care mananca sanatos sau de regim

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de pui (poate fi si din amestec nu doar din piept)
  • 1 cescuta de orez
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov mic
  • 1 albitura mica
  • 2 legaturi de marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • pentru foi putem folosi varza murata, vita de vie sau varza dulce oparita cu bors
  • pasta de tomate
  • foi de dafin
  • marar uscat
  • cimbru
  • 1 ardei capia rosu (facultativ)
  • 1 cescuta de apa iarta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute dietetice cu carne de pui:

Tocam ceapa marunt, morcovul si albitura le radem fin dupa care le calim pe rand. Punem si orezul, condimentele si apoi carnea. Am folosit 1 lgt curry, 1 lgt boia, cimbru, vegeta, sare, etc. Punem 3-4 linguri de tomate si verdeata tocata. Punem si apa, amestecam bine, gustam si potrivim de sare. Daca varza e prea sarata se tine in apa la desarat. Taiem nervura frunzelor si impaturim sarmalele. Asezam intr-o oala mare un rand de varza tocata marunt, piper boabe, foi de dafin, crengute de marar uscat, verdeata apoi un rand de sarmale, iarasi varza si condimente dupa care invelim sarmalele cu 2-3 foi mari de varza ca sa nu se arda deasupra.

Facem un sos : macinam sau tocam fin putin morcov, ceapa si ardei, le calim, adaugam boia, roasii, verdeata si stingem cu apa fiarta. Punem sosul in oala si mai adaugam apa fiarta cat sa acopere sarmalele.

Dam la cuptor pana se rumenesc frumoas deasupra. Le putem face si in foi de vita si le servim cu smantana. Puteti pune ardei si la compozitia de carne, eu am pus doar la sos. Deasemenea mai fac umplutura si cu ciuperci, dupa ce le toc marunt, le calesc pana scade apa si apoi le adaug la carne. Daca doriti sa fie putin mai grase puteti pune niste afumatura printre sarmale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dietetice cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

10.02.2015, 23:39

susu 1

11.02.2015, 07:32

Rocsi albitura este pastarnacul sau patrunjelul, asta daca ai sau vrei sa folosesti, putem folosi si alte legume, eu le mai fac si cu ciuperci. Dupa ce am calit separat 1/2 kg de ciuperci pana a scazut zeama le adaug la compozitia de carne.

Rocsi 1

11.02.2015, 20:35

Aha..Nu stiam ce este de asta am intrebat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita