Sarmalute in foi de varza

de Julie in Mancaruri cu carne, 10 Iul 2010 | 5749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg carne tocata de porc
  • 0.5 kg carne tocata de vita
  • 3 cepe potrivite, tocate
  • 1/2 cana cu orez
  • 2 linguri bulion
  • un ou
  • boia dulce, cimbru
  • sare, piper, boia iute- dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de varza:

Se amesteca toate ingredientele si se infasoara sarmalute in foile de varza acra. Se aseaza pe fundul unei oale un strat cu varza tocata si cateva bucati cu ceva afumatura, apoi se pun sarmalele. Intre randuri se pune cate o lingura cu bulion si se presara cimbru. Deasupra se mai pune inca un strat cu varza tocata, cateva boabe de piper si se acopera cu apa fiarta. Se fierb pe foc o ora si inca o ora la cuptor , sa se rumeneasca frumos.

Daca se fac din varza dulce se vor fierbe in bors.Varza dulce se taie pe jumatate si se tine cateva minute in apa clocotita cu sare, pana se inmoaie, apoi se desfac usor foile.

Cele mai bune sarmalute vor iesi cele fierte pe pirostrii.   :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida - Pui cu legume chinezesti