Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

de abetina in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2017 | 6235 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 kg orez
  • 500 gr pasta de tomate dulce
  • 1,5 kg ceapa
  • 4 oua
  • 400 ml ulei
  • 1 lingurita piper macinat
  • condimente de sarmale-1 lingurita
  • ierburi aromate-1 lingurita tarhon
  • sare dupa gust
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 kg carne tocata de porc
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 1 varza murata
  • foi de vita oparite

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata:

Am spalat, am pregatit oala de lut a mamei, am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :)
Se curata ceapa, toaca marunt si se pune la prajit, lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul.

Punem intr-o oala orezul, il spalam bine, adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il punem pe foc cateva minute, pana ce orezul cuprinde apa, oprim focul si turnam orezul peste ceapa prajita, adaugam pasta de tomate, ouale, carnea tocata, condimente, sare, ierburi aromate, piper macinat si amestecam totul foarte bine.

Taiem frunzele de varza in foi cam cat o palma de mari si punem peste ele o lingura de compozitie, apoi rulam facem dopuri la capete si asezam frumos in oala de fiert; tot asa facem si cu foile de vita, pana cand se termina compozitia, apoi adaugam apa cat cuprinde si dam oala la cuptor, la foc potrivit pana sarmalutele vor fi fierte.

Se servesc simple sau cu smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

varza murata trebuie lasata la desarat si pusa la congelator macar 2-3 zile, asa varza devine frageda si usor de pregatit, foi de vita oparite si puse din primavara la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu ciuperci si orez