Sarmalute in frunze de stevie

de divainbucatarie in Mancaruri cu carne, 13 Apr 2011 | 5479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 de grame de carne tocata (porc si vita)
  • 1 kg frunze de stevie
  • 2 linguri de orez (rase)
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 telina mica
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 varf cimbru
  • 1/2 litru suc de rosii
  • 200 ml supa de legume
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de stevie:

Spalam stevia bine in mai multe ape, o curatam de cotoare si o oparim in apa cu sare, apoi o lasam sa se raceasca. Calim o ceapa tocata marunt in ulei de masline, apoi o punem intr-un bol impreuna cu carnea, patrunjelul tocat si orezul. Condimentam cu sare si piper, punem cimbru, adaugam o lingura de apa si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Cu aceasta paste de carne rulam sarmalele – ca si pe cele de varza sau din vita de vie, apoi le vom aseza intr-o oala, peste cateva frunze de stevie pastrate special sa acoperim fundul vasului. Le acoperim cu apa si le punem la fiert pentru 25 de minute.Cat timp acestea se fierb pregatim un sos: calim a doua ceapa in ulei de masline, adaugam telina rasa si faina diluata cu putina apa, apoi sosul de rosii si vinul. Lasam sa fiarba 4-5 minute, apoi dam deoparte. Scurgem apa in care au fiert sarmalutele si punem peste ele sosul de rosii si supa de legume. Le dam la cuptor pentru 30-40 de minute.

Le servim fierbinti cu smantana sau iaurt. Puteti face sarmale in frunze de spanac si vor fi la fel de bune. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]