Sarmalute in frunze de vita cu soia

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 1 Oct 2013 | 7429 vizualizari

 

Nu va ingramaditi,sa vedeti ca m-am apucat sa tin post,ca e o eroare.,sunt tot pe lista aia buclucasa,a lui Padre..nu renunt la coastele de porc.....doar ca, din cand in cand fac pentru cineva de`ale guri,iar acum a vrut ceva cu soia......

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia granule
  • 100 g soia cuburi
  • 5 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 morcov mare
  • 150 g orez prefiert
  • 1 l bors
  • 2 cesti cu bulion
  • frunze de vita
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de vita cu soia:

Eu am avut frunzele de vita la congelator,asa ca le-am scos cu o seara inainte .

Pregatim umplutura pentru frunze.Soia o punem intr-un castron si turnam apa fierbinte peste ea,lasam 10 min sa se hidrateze,soia cubulete o taiem mai marunt.

Dupa ce s-a hidratat,o stoarcem de apa si o transferam in  alt castron,adaudam peste soia,ceapa taiata marunt,dovlecelul ras,morcovul ras si orezul,omogenizam totul,potrivim de sare si incepem sa formam sarmalutele.Mi-au iesit 40 de sarmalute.

In cratita in care fierbem sarmalele punem pe fundul ei frunze de vita,apoi asezam sarmalutele,deasupra acoperim cu alte frunze de vita,turnam borsul si bulionul,apoi dam cratita la cuptor cca 1 ora.

TIPS-URI

1

in apa pe care o turnam peste soia sa o hidratam eu am pus un pic de sare

2

se pot servi cu iaurt sau smantana,dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de vita cu soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]