@Madi... sa stii ca se pun oua in sarmale... undeva in zona judetului Iasi, sarmalele se fac cu oua si putina faina.... asa facea bunica mea... cica sa fie foarte legate sarmalele.... matusa-mea a preluat reteta de la bunica, am mancat si eu asta-vara... sunt foaaarte bune
mai fetelor sa va explic eu putin se pune opua pentru a lega compozitia....eu pun faina alba si nu pun oua in momentul in care le fac de post,pentru ca,compozitia trebuie legata cu ceva ca altfel sarmalele se flescaiesc tot....
nu mi-a mers netul cateva ore si nu am putut sta la povesti aici,cu voi.scuze,Miha am vazut si eu ca nu am scris nimic de carne(compozitia este formata din ceapa+orez calite+carne +oua+condimente)
eu adaug ou in tot ce inseamna carne tocata folosita pentru sarmale,chiftelute,perisoare,etc. pentru ca asa am invatat si eu de la mama mea faina nu folosesc deloc
Prin zona mea se pun oua in sarmalutele care se fac la nunti..........eu de la mama si de la bunica asa am invatat sa fac fara oua si compozia a iesit beton intotdeauna
multumesc fromos ,miha asa voi face (fetitele mele erau in dupa-amiaza aceasta numai in preajma mea si din graba am omis sa scriu despre carne )incet,incet promit sa invat si eu cum sa folosesc site_ul fara a mai gresi.apropo,eu sunt din oltenia(craiova),unde se pare ca se folosesc ingrediente asemanatoare cu cele din moldova(iasi) asa cum zicea Ionix
Arata bine sarmalutele,insa la noi in Ardeal nu folosim niciodata oua sau faina in compozitia de sarmale si intotdeauna au consistenta potrivita,chiar si cele de post care sunt fara carne si daca-i vorba de sarmale dau 5 furculite
Nici in dobrogea nu se pune oua in sarmale daramite faina asta chiar ca nu stiam! UIte deasta imi place mie aici la voi invat multe lucruri unele chiar uimitoare!Oricum cate bordee atatea obicee!