Sarmalute mixte

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 31 Mai 2012 | 5300 vizualizari

 

Pe buna dreptate sunt mixte caci contin trei sortimente de carne , trei de ceapa si doua de varza [ am infasurat cateva chiar si in frunze de salata ].La granita dintre sezoane ai de unde alege .
Sarmalutele au fost cu atat mai bune cu cat stiam ca varza ,ceapa si carnea sunt de ,, origine controlata '' adica din gradina noastra sau gospodaria socrelei .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata [ acasa] vita + porc
  • 500 gr afumatura Kaizer+ ceafa
  • 500 Gr ceapa Rosi+ alba +verde
  • 400 gr orez
  • 2 linguri pasta kapia
  • 1 lingurita boia ardei
  • marar verde
  • sare
  • 100 ml ulei
  • Piper
  • cana bulion de rosii
  • Frunze de varza verde + varza murata + foi salata verde
  • 50 ml otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute mixte:

-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose.

-Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri .

-Impartiti in doua sau trei frunzele daca sunt prea mari .

 -Taiati ceapa marunt si o caliti in ulei , adaugati si orezul si caliti pana devine sticlos . Amestecati cu carnea tocata, pasta ardei . boia si putin marar verde tocat .Sarati,  piparati si mai amestecati in compozitie putin bulion sau o lingura pasta de rosii.

-Impachetati sarmlutele , le puneti intr-o tava sau vas ceramic uns cu ulei .

-Presarati marar verde , inveliti totul cu felii subtiri de afumatura , stropiti cu putin ulei .

-Puneti apa cat sa le acopere dar nu de tot [ sunt mai bune in ultima faza a prepararii sa fie copte-rumenite ].Acoperiti cu folie si dati la cuptor 30 minute . Dupa aceasta scoteti folia sau capaculsi le lasati inca 30 min sa se rumeneasca la foc mic .

Serviti dupa pofta cu smantana - noi preferam iaurt mai gras , ardei iute sau hrean in otet .Nu uitati ca merge si un pahar de vinisor. Alb !!!

TIPS-URI

1

Alegeti frunze de varza cat mai subtiri ,

2

Otetul adaugat la apa de oparit le face elastice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute mixte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]