Savarina uriasa (pentru Ina)

de aziz in Torturi, 12 Noi 2010 | 6990 vizualizari

 

LA MULTI ANI! INA

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingura praf de copt
  • 500 gr smantina pentru frisca
  •     Pt sirop:
  • 2 pahare apa
  • 5 ling zahar
  • 2 lingurite rom
  • 2 linguri gem de caise
  • 1/2 pahar apa de trandafir
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina uriasa (pentru Ina):

se separa albusurile de galbenusuri.albusurile le facem spuma cu 5 linguri de zahar.galbenusurile se amesteca cu 2 linguri zahar si 2 linguri ulei;se pune amestecul de galbenus peste albusuri si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus ,se adauga treptat grisul ,faina si praful de copt.amestecul obtinut se toarna intr-o forma rotunda cupereti detasabili,cu diametrul de 24 cm.se coace la 180 grade 30 minute. 

siropul :se amesteca toate ingredientele pe aragaz se da un clocot iar cind prajitura este rece se toarna peste ea tot o data daca este nevoie il mai incalzim trebuie sa fie fierbinte (siropul). .

se lasa la insiropat peste noapte deci cam 6 ore ,apoi se orneaza cu frisca si fructe confiate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina uriasa (pentru Ina)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

13.11.2010, 07:59

frumoasa savarina, frumos gestul...................................

Corinuta 1

13.11.2010, 10:29

babi5 1

19.12.2014, 10:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

pe 01.10 la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 01.10 la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]