e prima data cand fac si sunt intr-adevar satisfacuta de rezultat..
pt sirop:
pt umplutura:
batem ouale cu zaharul timp de 20 min cu mixerul.
ametecam pesmetul cu faina dupa care le adaugam in ploaie peste oua ,amestecand de jos in sus sa nu se lase.
ungem formele cu unt si le tapetam cu pesmet dupa care punem compozitia.nu umpleti cu compozitia ci lasati 1 deget ca se poata umfla.
le dam la cuptorul preancalzit la 160° pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.
facem siropul astfel:punem apa cu zaharul la fiert pana cand zaharul s-a topit,dupa care il luam de pe foc si adaugam esenta.
cand savarinele sunt gata le scoatem din forme si le punem intr-un vas inalt si turnam deasupra siropul.le dam la frigider cateva ore ca sa absoarba tot siropul.
pregatim frisca si taiem capacele savarinelor.deasupra capacelor punem dulceata de cirese si umplem cu frisca dupa preferinte
1
este recomandat sa le facem seara pt a doua zi k sa le putem lasa la frigider o noapte intreaga.