Savarine

de lilik in Prajituri, 14 Noi 2010 | 6796 vizualizari

 

e prima data cand fac si sunt intr-adevar satisfacuta de rezultat..

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri de pesmet fin
  • 2-3 linguri de faina

pt sirop:

  • 450 ml apa
  • 300 gr zahar
  • 7 linguri esenta de rom

pt umplutura:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1 pliculet de vanilie
  • dulceata de cirese
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

batem ouale cu zaharul  timp de 20 min cu mixerul.

ametecam pesmetul cu faina dupa care le adaugam in ploaie peste oua ,amestecand de jos in sus sa nu se lase.

ungem formele cu unt si le tapetam cu pesmet dupa care punem compozitia.nu umpleti cu compozitia ci lasati 1 deget ca se poata umfla.

le dam la cuptorul preancalzit la 160° pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.

facem siropul astfel:punem apa cu zaharul la fiert pana cand zaharul s-a topit,dupa care il luam de pe foc si adaugam esenta.

cand savarinele sunt gata le scoatem din forme si le punem intr-un vas inalt si turnam deasupra siropul.le dam la frigider cateva ore ca sa absoarba tot siropul.

pregatim frisca si taiem capacele savarinelor.deasupra capacelor punem dulceata de cirese si umplem cu frisca dupa preferinte

TIPS-URI

1

este recomandat sa le facem seara pt a doua zi k sa le putem lasa la frigider o noapte intreaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]