Savarine

de adry88 in Prajituri, 11 Oct 2012 | 6287 vizualizari

 

sursa bitza

 

INGREDIENTE

  • 250 g faine
  • 1 plic de drojdie
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • zeama de la o lamaie
  • SIROP
  • compot de caise
  • DECOR
  • frisca
  • gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Drojdia o desfacem cu putin lapte caldut,

Amestecam faina cernuta cu zaharul, sare, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia, uleiul, oul intreg si laptele ramas,

Amestecam foarte bine, cu o lingura punem in forme (nu pline) si lasam la dospit cca 30 min.

Dam tava la cuptor cca 20 minute (sa treaca testul cu scobitoarea)

Le lasam sa se raceasca in forme,

Le taiem cate 1 capacel mic si se insiropeaza foarte bine

Mixam frisca foarte bine,

Eu am umplut si cateva cu crema ganache cu ciocolata alba

Umplem savarinele cu frisca si punem capacul deasupra,deasupra le-am uns cu gem de capsuni si cate un mot de frisca

Dam la frigider minim 3 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

ieri la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

ieri la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

Noodles cu legume - Rețeta gustoasă de post

pe 01.04 la 08:51

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Savarine