Savarine

de AndreeaSandoi in Prajituri, 22 Mar 2013 | 4032 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte,foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de pesmet
  • o lingura de faina
  • 1 praf de copt
  • un varf de lingurita de sare
  • 4 fiole de esenta de rom
  • zahar pentru sirop dupa gust

Pentru decorare:

  • Frisca 1 litru
  • Dulceata,sirop de fructe,glazura,orice aveti la indemana!Eu am folosit dulecata de zmeura si un sos de fructe de padure cumparat din supermarket.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu sarea,iar albusurile se bat spuma cu zaharul.Se adauga galbenusurile,apoi treptat pesmetul(foarte usor,sa nu se lase) si ultima data faina,amestecata cu praful de copt!

Siropul:eu l-am facut dintr-un litru de apa cu zahar,dupa gust,eu il fac foarte dulce,plus 4 esente de rom.Se lasa la racit!

Punem compozitia in forme cat sa le umple 3 sferturi,la cuptorul preincalzit,cca 15 min,pana se rumenesc.Se pot proba cu o scobitoare.

Se lasa la racit,atat siropul,cat si formele.

Se taie formele,sub forma unui capacel,dar nu total,doar o deschizatura.

Dupa ce s-au racit,se scufunda formele in sirop,pentru a se insiropa total.Dupa ce am batut frisca,umplem deschizatura formei,punem dulceata,glazura,dupa gust.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mini savarine dulci