Savarine

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Iul 2010 | 9349 vizualizari

 

by bucataresele vesele

 

INGREDIENTE

  • PT. ALUAT
  • 250g faina
  • 15g drojdie
  • 200 ml lapte1 ou
  • 20 g (o lingura)zahar
  • 30ml ulei
  • 5 g sare
  • coaja lamaie
  • PT. SIROP:
  • 280g zahar
  • esenta rom
  • 400ml apa
  • DECOR:
  • 200ml frisca
  • gem de caise,capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat rezultand un aluat dospit de consistenta curgatoare.

Se lasa sa dospeasca aprox 20 min.Se ung formele de savarina.Se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca. Se coc la foc potrivit aprox 20 min.

Se insiropeaza cu siropul cald,se taie un capacel subtire,se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.Deasupra capacelului se pune gem.Se lasa la rece!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de capsuni si frisca