Savarine de casa

de Krystyan Trendy in Prajituri, 10 Noi 2013 | 14353 vizualizari

 

10 savarine

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 250 g faina
  • 8 linguri de ulei
  • Pentru sirop:
  • 3 fiole esenta rom
  • 1 l de apa
  • 350 g zahar
  • frisca
  • Pentru jeleu:
  • 1 pliculet de gelatina cu gust de zmeura
  • 50ml apa rece
  • 1 lingurita de zahar
  • 10 forme de savarina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine de casa:

Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute spuma,adaugam zaharul vanilat si faina ,amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase.Tapetam tava de la aragaz cu ulei si faina si asezam formele de copt pe mijlocul tavii.Turnam cu lingura compozitia de blat ,cam 2 -3 linguri la fiecare forma.

Lasam la cuptor 15-20 minute pana incep sa se rumeneasca.Apoi scoatem tava si punem formele sa se racoreasca.

Intre timp preparam siropul :

Punem apa cu zaharul si esenta intr-o cratita si lasam pe aragaz pana se topeste zaharul.Apoi inchidem flacara de la aragaz si  lasam siropul sa se racoreasca.

Dupa ce s-a racit siropul,insiropam briosele timp de 1 minut intorcandu-le de pe o parte pe alta ,apoi le scoatem pe un gratar . Taiem capacelele de la savarine , le asezam separat.Pe savarine adaugam 3-4 linguri de sirop in mijloc ,ornam cu frisca cu ajutorul unui pos,punem capacelele deasupra .

Prepararea jeleului :

Intr-un pahar punem apa ,zaharul si plicul de gelatina si amestecam energic timp de 1 minut.

Punem jeleul obtinut peste savarine si asezam savarinele in frigider timp de 1 ora ,apoi le putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Tabita _ 1

12.11.2013, 12:06

Bune si frumoase

Corinuta 1

13.11.2013, 12:41

Tare-mi plac!

prohorez68 1

15.11.2013, 11:24

superr!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine