Scoici cu sos de legume

de Sylvia in Fructe de mare, 14 Sep 2010 | 10704 vizualizari

 

Pentru azi va propun scoici cu sos de legume, un preparat simplu si delicios care cu siguranta va placea iubitorilor de fructe de mare. Cand auziti scoici va ganditi probabil la prepararea clasica cu putin unt sau ulei de masline, putin usturoi, apa sau vin si patrunjel…..retete excelenta dealtfel si indelung testata de mine . Dupa multe degustari si preparari am ajuns sa imi placa sa ma joc in bucatarie cu scoicile, mereu o reteta noua, mereu un ingredient nou langa ele, le gasesc o sursa asa de mare de arome si prezenta atat de agreabila incat mereu simt nevoia sa le testez in alta compozitie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru retetea aceasta avem nevoie pentru 2 persoane de :
  • aproximativ  800 grame scoici,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete,
  • o jumatate de dovlecel (zucchini  am pus eu ) taiat cubulete,
  • o nuca de unt ( sa fie rasfat complet    ) ,
  • 100 ml de vin alb,
  • putina sare,
  • un varf de cutit de amidon alimentar, eu pun mereu Maizena de la Knorr care nu necesita dizolvare prealabila,
  • o mana de patrunjel taiat marunt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu sos de legume:

Punem in prealabil legumele taiate cubulete in unt adaugam putina sare  si le lasam la foc mic pret de cateva minute pana se inmoaie putin.

  Vine randul scoicilor sa se alature legumeler la tigaie. Adaugam vinul si le lasam la foc mediu pana se deschid toate semn ca sunt facute. La capitolul scoici preferatele mele sunt scoicle proaspete, nu se compara zic eu cu cele congelate…..daca nu aveti variante de rezerva decat deloc mai bine congelate dar am vazut ca si in Romania la Cora si Carrefour au midii proapete.

  Adaugam la amidonul alimentar ca sa obtinem un sos putin mai legat si patrunjelul verde. Toata operatiunea de la adaugatul scocilor pana la final nu dureaza mai mult de 3 minute, de cand se deschid se iau foarte repede de pe foc pentru a-si pastra aroma si a nu risca sa le gatim prea mult. Eu le-am servit cu o garnitura de cartofi fierti in abur peste care am pus doar putina sare si piper , ceva ierburi aromate si am asezonat tot platoul cu putina boia si gata masa in zece minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu sos aromat și cus-cus