Scones

de simona72 in Dulciuri, 23 Apr 2013 | 5279 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista cu urmatoarea explicatie:sunt traditionale bucatariei scotiene, se fac dulci si sarate, dar eu am ales varianta dulce, servite cu dulceata, nutella s-au miere dupa preferinte, alaturi de o cana de ceai s-au lapte.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 70 gr unt
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Am facut rapid aluatul la robot in felul urmator:am pus faina, praful de copt,sarea si untul rece taiat cubulete in vasul robotului si le-am amestecat putin. Oul batut cu laptele le-am pus peste faina, am amestecat din nou, am pus zaharul si vanilia, am mai amestecat putin, iar apoi am rasturnat tot aluatul pe masa infainata si am framintat usor aluatul pina devine compact. L-am pus in folie alimentara si l-am dat pt o ora la frigider. Pe masa infainata am intins o foaie groasa de aprox. 0,5 cm , iar cu ajutorul unei forme rotunde am taiat cerculete. Le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 150 grade pt 15 minute.

Le-am lasat sa se raceasca si cu ajutorul unei pensule de bucatarie am indepartat surplusul de faina de pe ele. Le-am savurat cu dulceata de smochine alaturi de o cana de ceai.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]