Scovergi simple si cu branza

de cute_alynutzza in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2013 | 33768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 ou
  • 500 g branza sarata
  • ulei pt prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi simple si cu branza:

Incepem prin a cerne faina intr-un castron incapator. Facem o gaura la mijloc. Separat punem drojdia intr-un castronel mai mic peste care turnam laptele cadut si pisam cu ajutorul unei furculite. Adaugam compozitia in gaura formata impreuna cu oul si un varf de lingurita de sare. Framantam bine si lasam la dospit 30 de minute. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute impartim aluatul in 2 parti egale. Prima jumatate o impartim in bulgarasi mici pe care ii intindem cu ajutorul unui sucitor. Fiecare scovarga o prajim in tigaia cu ulei din abundenta, pe fiecare parte cate 1 minut aproximativ (pana prinde culoare). Dupa ce am terminat de prajit scovergile rezultate din prima jumatate de aluat trecem la cealalta jumatate. Din acestea vom face scovergi umplute cu branza. Un adevarat deliciu.

Facem la fel bulgarasi pe care ii intindem. Peste scovergi vom presara branza rasa dupa care vom lipi scovarga bine pentru a nu curge branza la prajit. Turtim bine cu degetele

Punem la prajit in ulei incins. Lasam pe ambele parti pana se rumeneste.

Sunt delicioase, mai ales proaspete. Dupa o zi se intaresc insa in cazul ca in care va raman pentru a doua zi va sugerez sa le incalziti la cuptorul cu microunde si vor fi tocmai bune de mancat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi simple si cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoverzi ca la Cervenia