Scrumbie la gratar

de ralu_ca in Peste, 8 Iun 2013 | 6205 vizualizari

 

Atat de usor de preparat si atat de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 6 scrumbii
  • 500 g sare grunjoasa
  • 1 capatana usturoi
  • 5-6 rosii din conserva
  • patrunjel tocat 2 linguri
  • delikat
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la gratar:

Pentru inceput am eviscerat pestii si i-am curatat de solzi, apoi i-am spalat foarte bine.Am crestat pestii pe fiecare parte la o disrtanta de 1 cm. Intr-o tava am asezat sarea si pestii i-am asezat pe o parte si alta in tava, dupa acre i-am lasat la "odihnit" approx 2 ore. Intre timp am preparet sorul din: usturoi tocat, rosii tocate amestecate cu piper, delikat si patrunjel.Am incins jarul, petele l-am curatat de sare si l-am pus pe gratar. L-am lasat approx 15 min pe o parte si 15 pe cealalta. Se serveste alaturi de sosul preparat si un vin alb.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

jarul sa fie lasat sa scada din intensitate

2

aveti grija cand sarati pestele sa nu intre in crestaturi, riscati sa devina prea sarat.

3

un peste este suficient pentru o persoana

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]