Scrumbie marinata la borcan

de COSTEO in Peste, 22 Mai 2013 | 31556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg scrumbie sarata
  • 2 morcovi
  • 3 cepe (rosie)
  • 300 ml otet
  • 600 ml apa
  • piper boabe
  • foi dafin
  • boabe enibahar(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie marinata la borcan:

Scrumbia se curata foarte bine, se spala bine, se inlatura capul si varful cozii si se pune in apa rece pentru 2 ore si jumatate, pentru a se mai desara. Morcovul si ceapa se curata si se spala. Ceapa o taiem rondele, la fel si morcovul. Intre timp, punem intr-un vas otetul si apa. Adaugam boabe de piper, foi dafin, si lasam sa fiarba. Dupa ce a fiert se lasa la racit.

Scrumbia se portioneaza in bucati subtiri, pentru a se marina mai bine.

Intr-un borcan, se pune un strat de ceapa si morcov (taiate rondele), un strat de scrumbie si repetam procedeul pana la sfarsit, avand ca strat final ceapa si morcovul. Se pune otetul rece peste scrumbie, punem capac si se lasa timp de 3 zile la rece, pentru a se marina.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face salata de scrumbie,

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie marinata la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]