Multi ditre voi au cautat si cumparat pe vremuri de la rusi, scrumbie sarata.
Si cum din ce in ce mai rar se gaseste scrumbie sarata de calitate, am gasit de cuviinta sa postez reteta dupa care o prepar eu des.
Sunt multe retete de sarat pestele, insa eu v-o prezint pe cea mai simpla si mai rapida.
Scrumbia sarata este intrebuintata in multe retete printre care renumitele salate "shuba" si "salata cazaceasca 2".
Daca nu gasiti produsul respectiv, apelati cu incredere la reteta de mai jos.
Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada.
Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita complet.
Intr -un vas, gen caserola cu capac, asezam pestele, adaugam dafinul si ienibaharul, turnam lichidul racit, inchidem ermetic cu capac si dam la frigider pentru 2 zile.
Dupa 2 zile, intoarcem pestele si-l mai lasam inca 1-2 zile (in functie de cat de sarat vrem sa fie).
Dupa a 3-a si a 4-a zi, pestele este gata de consum. Se curata si se prepara retetele dorite.
Pofta buna!
1
Alegeti pestele gras.
2
Daca nu aveti scumbrie, puteti sara hering, dar numai dupa ce l-ati decongelat conform regulilor de decongelare.
3
Puteti adauga si alte arome, piper, ceapa,cuisoare si multe altele, depinde de gusturi.