Sirop de coacaze rosii

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 27 Iun 2018 | 5380 vizualizari

 

Imi place sa beau sirop diluat cu apa minerala, asa ca anul acesta m-am gandit sa fac si de coacaze rosii.

 

INGREDIENTE

  • 900 g coacaze rosii (fara codite)
  • 900 g zahar
  • 450 ml apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de coacaze rosii:

Coacazele se spala si se pun intr-un castron impreuna cu zaharul.

Se tin la frigider pana a doua zi, amestecand din cand in cand prin ele.

In urmatoarea zi se pun intr-un tuciulet, se adauga apa si se pun la foc. Se fierb vreo 20 de minute, apoi se strecoara si se mai fierb 5-10 minute. Se lasa sa se racoreasca.

Se pune siropul in sticle (3 sticle de 300 ml).

Pentru a rezista peste iarna, se mai fierb si sticlele pe baie de aburi, circa 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de coacaze rosii