Sirop de mure

de alilianaa in Sirop / Compot, 8 Aug 2014 | 8895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 700-800 g mure
  • 2 kg zahar
  • 1,200 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • un baton scortiosara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Murele se spala bine, se aleg si se pun la scurs. Dupa ce s-au scurs le pasam cu blenderul vertical. Le trecem prin strecuratoare.

Va rezulta cca 800 g de suc concentrat de mure. Peste acesta adaugam apa pana ce obtinem 2l lichid.

Transferam lichidul intr-o oala mai mare si adaugam 2 kg zahar, zeama de la o jumatate de lamaie  si un baton de scortisoara.  

Luam spuma ori de cate ori este nevoie.

La final adaugam zeama de la cea de-a doua jumatate de lamaie.

Punem siropul fierbinte ( atat cat sa reziste sticlele) in sticle.

Incercam daca siropul s-a legat, punand din compozitia acestuia pe o farfuriuta..daca este legat va avea consistenta de miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]