Sirop de salcam

de _Alina_ in Sirop / Compot, 6 Iun 2013 | 5174 vizualizari

 

La noi au inflorit recent salcamii asa ca duminica trecuta am fost la "recoltat" floricele de salcam. Imi propusesem sa fac sirop si dulceata de salcam, dar pana acasa am (dat si altora) renuntat la mai bine de jumatate din recolta, mi-a ramas doar de siropel. Un siropel aromat si colorat.

 

INGREDIENTE

  • 1700 g zahar
  • 1400 ml apa fierbinte
  • 800 g flori de salcam
  • zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de salcam:

1. Spalam florile de salcam in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.

2. Amestecam zaharul cu apa fierbinte si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala de inox) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule.

3. Oprim focul, punem florile de salcam, amestecam punem capacul si lasam asa pana cand siropul se raceste complet (2-4 ore).

4. Strecuram lichidul, stoarcand bine fiecare picatura ramasa in flori si il punem la fiert din nou, de data aceasta pana cand lichidul se ingroasa si scade cam pana 40-50 % din cantitatea initiala.  Va trebui sa obtineti un sirop gros.

Nota!

Eu am lasat florile 12 ore in sirop, fiindca am avut de rezovat niste probleme, si din acest motiv siropul a iesit mai inchis la culoare, dar si mai aromat.

TIPS-URI

1

Culegeti plantele din locuri nepopulate, nepoluate.

2

Din cantitatile date au iesit 5 sticle de 250 ml, desigur daca vreti il puteti ingrosa mai tare, caz in care va iese mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]