Sirop de smochine

de adasev12 in Sirop / Compot, 26 Sep 2011 | 14156 vizualizari

 

ceva mai deosebit....un gust rafinat...aroma, savoare si placere....
sigur veti gasi o multitudine de retete in care il puteti folosi...

 

INGREDIENTE

  • pt un litru:
  • 10-15 smochine coapte bine
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1,200 l apa( va mai scadea la fiert...)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de smochine:

Smochinele se taie jumatati. Apa se pune la foc si cand clocoteste se adauga si smochinele. Se lasa sa dea cateva clocote. Pulpa din smochine o sa se desprinda partial si se va dilua in apa. Se ia de pe foc si se lasa asa cateva ore, pana la racirea completa.

Se strecoara apoi apa printr-o sita mai mare, sa treaca si bucatele de fruct, apoi se pune iar la fiert cu zaharul. Se lasa sa fiarba pana se leaga. Apa o sa mai scada, dar cu adaosul de zahar tot un litru de sirop iese. Spre sfarsit  se adauga sucul de lamaie, care ii va da un gust usor acrut si va actiona si ca un bun conservant. Cat e cald se trece in sticle si se lasa la racit in camera. Dupa racire se trece in camara...sau in pahar...dupa cum doriti. Eu l-am trecut intai in pahar, ca la mine inca mai sunt 30 grade afara.

TIPS-URI

1

smochinele se pot folosi in alta combinatie, nu le aruncati ( de ex la gem)

2

daca folositi smochine rosii culoarea va fi mult mai intensa si mai frumoasa...(eu am avut smochine albe de data aceasta...)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de muguri de brad