Sirop din flori de salcâm

de Panacris in Sirop / Compot, 12 Mai 2013 | 26892 vizualizari

 

E prima oară, când prepar acest fel de sirop. Vă asigur că are o aromă deosebită. Acest preparat este un tonic al sistemului nervos.

 

INGREDIENTE

  • flori proaspete de salcâm cca. 2000 g,
  • apă rece cca. 2000 ml, cât să le acopere,
  • zahăr tos 1500 g,
  • lămâie 2 bucăți ( sau 2 pliculețe de sare de lămâie),
  • zahăr vanilinat 2 pliculețe sau un baton de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcâm:

Florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii, se pun la fiert în apă clocotită, într-un vas foarte curat, eventual de inox. După 20 de minute, se ia oprește focul şi se lasă  fiertura la macerat până a doua zi.

Separat, într-un vas, se strecoară fiertura, se adaugă zahărul, sucul de lămâie şi vanilia. Vreme de 20 minute, siropul trebuie să fiarbă la foc mare şi se îndepărtează toată spuma, care se formează în timpul fierberii. Siropul mai rămâne să fiarbă la foc mic, până când scade la jumătate.

Siropul se toarnă cald în sticle sterilizate, după care se astupă ermetic, lâsăndu-se la dunst cald până a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcâm" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

kukibella 1

13.05.2013, 08:24

_Alina_ 1

13.05.2013, 09:08

Trimite o sticluta si la Piatra Neamt. La noi n-au inflorit inca salcamii.

camelia75 1

13.05.2013, 09:21

Eu am sa fac cand imi va inflori salcamul din balcon!

Nici nu-ti imaginezi cum mor de pofta acum!!!Trebuie neaparat sa incerc si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]