Smochine in aluat foietaj

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2016 | 2966 vizualizari

 

Smochinul a fost printre primele plante cultivate de om.
În Roma antică, smochinul era considerat un arbore sfânt pentru că, în mitul fundației, Romulus și Remus au fost alăptați de lupoaică sub un smochin.
În cartea genezei (3:7), după căderea în păcat Adam și Eva își acoperă goliciunea cu frunze de smochin.
Smochinul este amintit în Biblie și în Noul Testament, în evanghelii, cât și în Vechiul Testament, mai ales în Cântarea Cântărilor („Se pârguiesc florile în rodieri și roadele în smochini”).
Unul din capitolele Coranului este numit după smochin iar fructele sunt, de asemenea, menționate de nenumărate ori, profetul Mohamed considerându-le coborâte din Paradis deoarece „(...) fructele paradisiace nu au sâmburi (...)”.
Buddha a atins iluminarea sub copacul Bodhi, un bătrân smochin sfânt (Ficus religiosa).
Smochinul indian, Ficus bengalensis, este arborele național al Indiei.
 
Va prezint deci o reteta cu smochine :)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/smochine-in-aluat-foietaj.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 7 smochine proaspete
  • 7 felii de bacon
  • 75g feta
  • 1 lingura ulei de masline
  • cimbru
  • sare și piper
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 lingurite de lapte
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smochine in aluat foietaj:

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.

Se spală și se taie smochinele in cruce -nu le taiati complet.

Se fărâmițeaza branza feta si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si putin cimbru .

Se adaugă sare și piper .

Umpleti smochinele cu acest amestec și învelițile in feliile de bacon.

Taiati cercuri de aluat foietat (un pic mai mari decat smochinele).

Înveliți smochinele în aluat . Am variat mai multe forme și modele.

Ungeti cu galbenusul amestecat cu lapte.

Se da la cuptor aproximativ 20-30 de minute .

Se serveste ca aperitiv cu o salată verde bine asezonata sau cu felii de dovlecel usor rumenite si asezonate.

Bun smochin ! :)

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui feta cu o branza mai cremoasa tip camembert

Daca ti-a placut reteta noastra "Smochine in aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 08:13

mirela0911 1

16.10.2016, 09:52

Interesanta combinatie!

Rahela Velicu 1

16.10.2016, 12:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pernute cu branza de burduf