Din căpșuni, care sunt fructele momentului se poate face nu numai dulceață, tarte, torturi și prăjituri, ci și smoothie. Iar avantajul este că se prepară foarte repede și fără efort.
Cum cantitatea de căpșuni a fost mai mare decât încăpea în cana pregătită inițial, am transferat smoothie-ul în două pahare și ne-am răsfățat amândoi cu această băutură delicioasă și reconfortantă.
Se curăță fructele kiwi de coajă, se feliază și se mixează în blender, în 3-4 reprize scurte de câte 4-5 secunde. Se adaugă mierea de albine și se mai mixează 4-5 secunde, pentru omogenizare.
Se toarnă sucul obținut în vasul decorat în prealabil cu zahăr tos.
Se curăță căpșunile de frunze și de codițe, se spală foarte bine, sub jetul de apă, după care se scurg de apă. Se taie căpșunile în cuburi și se mixează în blender, în 3-4 reprize, de câte 4-5 secunde.
Se toarnă sucul de căpșuni peste cel de kiwi. Se adaugă cuburile de gheață și felia de lămâie.
Se consumă după 10-15 minute, pentru ca gheața să-și facă efectul.
1
Spălați foarte bine căpșunile, sub jet de apă, iar apoi lăsați-le să se scurgă.
2
Dacă nu vreți ca băutura să fie puțin dulce, puteți renunța la mierea de albine.
3
Smoothie este mai bun, dacă este rece, așa că va trebui să-l țineți 15 minute în frigider, dacă nu aveți cuburi de gheață pregătite dinainte.