Snitele din cotlet de porc reteta simpla si savuroasa
Șnițelul din cotlet de porc este unul dintre cele mai apreciate preparate din bucătăria românească, dar și din alte culturi europene, cum ar fi cea germană sau austriacă, unde este cunoscut sub numele de „Schnitzel”. Acest fel de mâncare, renumit pentru textura sa crocantă și gustul său savuros, reprezintă o combinație perfectă între simplitate și rafinament culinar.
Cum se prepara Snitele din cotlet de porc reteta simpla si savuroasa
Clatim carnea sub un jet rapid de apa rece, apoi o stergem cu servetele absorbante.
Taiem feliile dupa preferinta, apoi le asezam intre doua folii din plastic si le batem usor cu ciocanul de snitele pe ambele parti, pana se aplatizeaza si se subtiaza considerabil, avand totusi grija sa nu distrugem fibra, acest lucru ducand la ruperea feliilor de carne.
Presaram sare si piper dupa gust, acoperim cu o folie si le dam la rece pentru 1 ora.
Mixam ouale cu apa minerala si faina, adaugam putin piper alb si un varf de cutit praf de copt, mai mixam 2 minute.
Punem la incins uleiul in tigaie, trecem feliile de antricot batut prin amestecul de ou si faina, apoi le prajim in baie de ulei pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Servim alaturi de salata de rosii sau muraturi asortate. Recomandam si snitele la cuptor
Pofta buna!