Schnitzerelul - habar nu am daca exita cuvantul asta ;) - aceste este sublim. Eu personal nu sunt fan schnitzel, dar asa o bunaciune nu am mai mancat. Pentru ca al meu prieten este nebun dupa asa ceva ( ce sa-i faci, asa sunt crescuti nemtii ;) ), mi-am cumparat o carticica de bucate numai si numai cu retete de schnitzel.
Sa incepem :)
Batem bine carne cu ciocanul pentru schnitzel.
Mustarul se amesteca cu Crème Fraîche pana rezulta o pasta omogena.
Faina se pune pe o farfurie. Pe o alta farfurie punem pesmetul.
Punem pe foc o tigaie, adaugam uleiul si untul.
Bucatile de carne le trecem prin (in aceasta ordeine):
1. Faina
2. Pasta de mustar
3. Pesmet
apoi le punem in tigaia infierbantata.
Le prajim circa 3 minute pe fiecare parte (sau pana devin aurii/maronii). Le scoatem pe un servetel absorbant.
Servim calde cu o felie de lamaie deasupra.
Enjoy :)
1
Daca nu gasiti Crème Fraîche, folositi un iaurt mai gras (sau crema de iaurt)