Sofficini

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2013 | 7067 vizualizari

 

Un mic dejun plin de dragoste...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare 3
  • albusuri sau 2 oua
  • pesmet
  • cascaval
  • bacon si muschiulet de porc afumat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sofficini:

Se face un aluat: laptele se pune pe foc impreuna cu untul, uleiul si sarea. In momentul in care incepe sa fiarba luam craticoara de pe foc si adaugam faina. Mestecam bine atit cit ne permite si cit putem, rasturnam aluatul pe masa, il lasam putin sa se raceasca, apoi incepem sa-l framintam pina toate ingredientele s-au incorporat.(nu dureaza mult)

Invelim aluatul in folie alimentara si-l lasam sa se raceasca in bucatarie si NU la rece.

Dupa ce s-a racit il intindem intr-o foaie cit putem noi de subtire si-l taiem cu o forma rotunda (eu m-am folosit de forma mea de raviolii cu care fac placinte). Punem in mijlocul cerculetelor cascaval ras si cubulete de bacon si muschiulet.

Le pliem si le inchidem apasind usor marginile, daca nu aveti o forma de care sa va ajutati. Le dam prin albus de ou batut spuma sau ou intreg, apoi prin pesmet si le dam la prajit in ulei incins pina devin aurii.

Noi le-am servit cu salata la micul dejun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sofficini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

simona72 1

14.02.2013, 12:27

Ma bucur ca v-au placut, Laura eu cred ca merg si la cuptor, dupa ce le-am mincat m-am gindit ca trebuia sa le fi bagat la cuptor, mai putina munca si fara ulei...

Sim0na 1

14.02.2013, 19:51

Tare bine arata!!!

reisnaor_2006 1

31.10.2014, 10:34

la favorit cu ia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu spanac