Somn cu rosii si oregano

de mihaelar63 in Peste, 14 Iun 2013 | 3565 vizualizari

 

Periodic si ciclic :D imi schimb preferintele in materie de condimente sau verdeturi . Acum de exemplu sunt fan oregano si leustean . Asa ca adaug unul din aceastea la preparate , sa vad cum se potrivesc . azi a venit randul pestelui + oregano .

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg felii somn
  • 100 gr cascaval
  • 1 pahar bulion de rosii
  • 1 lingurita praf ghimbir
  • 1lingurita cimbrisor uscat
  • 1 crenguta busuioc verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1/2 lamaie -zeama
  • sare
  • boia
  • 2 rosii
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 100 ml ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn cu rosii si oregano:

Feliile de somn se spala ,se incresteaza si se lasa la marinat o ora in zeama de lamaie , bulion , ghimbir , cimbrisor ,sare si boia . Asezati pestele intr-o tava tapetata cu hartie de copt , in increstaturi puneti busuioc proaspat si rondele de usturoi verde .Stropiti cu ulei de masline . Dati pestele la cuptor 20 minute la 220grade , pana devine rumen .

Feliati rosiile pe care le sarati si le presarati din belsug . cu oregano . Taiti cascavalul dreptunghiuri subtiri . Asezati pe fiecare felie de peste un dreptunghi mic de cascaval , rosia si iaras cascaval .Stropiti din nou cu ulei si dati 5 minute la copt. Serviti somnul asezonat cu legume proaspete .

Eu am gasit loc in tava si pentru niste Fish-fingers .

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn cu rosii si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor