Una dintre cele mai simple metode de a pregati pestele este la cuptor, alaturi de legume. Il poti combina cu diverse ingrediente si este un preparat usor si sanatos.
Pentru acest Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos, am folosit urmatoarele ingrediente: somon, rosii, ardei gras, masline, capere, lamaie.
Cum se prepara acest Somon cu legume la cuptor - Rapid, usor si foarte gustos:
Preincalzeste cuptorul la 190 de grade C.
Tapeteaza o tava termorezistenta cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu.
Pune 2-3 linguri de ulei de masline, apoi asaza fileurile de somon. Asaza deasupra rosiile cherry, ardeiul gras taiat bastonase, maslinele, o mana de capere si cateii de usturoi.
Condimenteaza cu sare si pune un fir de rozmarin. Poti pune condimente dupa gust.
Feliaza lamaia si asaza-le feliile peste toate ingredientele.
Coace in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute, pana cand somonul devine opac si se rupe usor cu furculita, iar rosiile sunt coapte si usor caramelizate.
Serveste imediat, cu o garnitura de orez sau salata.
Incearca si reteta de Somon cu mandarine în stil asiatic sau reteta de Somon cu sos de avocado.
Iti recomandam si reteta de File de somon cu sos de muștar, un preparat delicios.