Somon cu o crusta de cartofi si legume

de nacularisa in Somon, 13 Apr 2014 | 11631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300-350 g somon (pt 2 portii),
  • 1 cartof mare,
  • 1 ou,
  • 1 dovlecel,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 4-5 rosii cherry,
  • 250 g ciuperci,
  • 2 catei de usturoi,
  • rozmarin(proaspat/uscat),
  • sare,
  • piper,
  • marar proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu o crusta de cartofi si legume:

-se curata bucatile de peste si se condimenteaza cu sare si piper

-cartoful se da prin razatoare si se condimenteaza cu sare,piper si rozmarin si 1 catel de usturoi tocat marunt

-se adauga si oul si se amesteca

-se da pestele prin faina si pe o parte si pe alta

-se pune pe partea fara piele,un strat subtire din amestecul de cartofi

-se pune ulei de masline intr-o tigaie,pe toata suprafata si cand este incins,se aseaza pestele cu stratul de cartofi in jos

-se lasa pana devine aurie crusta de cartofi si se intoarce si partea cealalta ca sa se prajeasca putin- 2'-3'

-se pune la cuptor,intr-o tava tapetata cu hartie de copt,pt cca 10'-15' max.

-legumele se taie felii potrivite,nu groase,iar ciupercile in 4

-se pune putin ulei de masline,sare,piper,1 catel de usturoi,apoi le facem la foc mare.Spre final adaugam si rosiile cherry si amestecam continuu,pana ajung aldente(10'-15'),apoi le oprim.Se adauga marar proaspat peste ele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu o crusta de cartofi si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor