Somon in sos de unt si usturoi cu sparanghel

de RuxyRux in Somon, 17 Ian 2013 | 8428 vizualizari

 

Gustos tare, va invit la cina desi e cam tarzior...

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane de somon
  • 1 legatura de sparanghel
  • 100 gr unt
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat ras( 1 cm si jumatate)
  • 125 ml vin alb( demidulce)
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • turmeric
  • zeama de la o lamaie mica
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in sos de unt si usturoi cu sparanghel:

Am preparat somonul in vasul Zepter.

Punem in vas uleiul de masline si apoi untul cubulete si lasam la foc foarte mic. Adaugam usturoiul taiat bucatele mici( sau zdrobit), apoi ghimbirul si dupa doua minute sparanghelul taiat marunt.

Acoperim vasul si lasam in jur de 5 minute. Nu e nevoie de mai mult sparanghelul trebuie sa ramana crocant la exterior si moale la interior. Scoatem sparanghelul pe o farfurie si il saram.

In sosul ramas adaugam vinul, turmericul, oregano, piperul si apoi somonul. Adaugam si zeama de lamaie. Acoperim vasul si il lasam in jur de 3 sau 4 minute pe fiecare parte. Avem grija cand il intoarcem se rupe destul de usor. Saram pe fiecare parte cand il intoarcem si apoi il servim alaturi de sparanghel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in sos de unt si usturoi cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte