Somon pe pat de legume

de DIANA B in Somon, 25 Iul 2011 | 5727 vizualizari

 

Sotul meu si cu mine (doar astia suntem in familia noastra) nu suntem mari mancatori de peste , dar atunci cand cumparam , tre' sa fie cantitate , asa c-am cumparat niste somon (4,4 kg - 4 bc) , din care unul i l-am trimis lui mami meu si trei ptr noi . De obicei , capurile le dau pisicilor strazii , dar de data aceasta am zis :NU , erau prea carnoase si frumoase ... dar va zic si ce-am facut cu ele , intr-o alta postare .

 

INGREDIENTE

  • 3 trunchiuri de somon
  • 5 morcovi tineri si frumosi
  • 5 cepe mari  
  • 5 rosii coapte bine
  • 3 ardei capia rosu
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 condiment ptr peste
  • busuioc si cimbru
  • piper
  • boia dulce  
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon pe pat de legume:

Pestele l-am spalat in apa rece , i-am indepartat solzii (pffffffffffffff) si intestinele l-am condimentat cu de toate si l-am portionat in ideea de-a se patrunde mai bine . Am curatat legumele , am taiat morcovul si ceapa rondele , ardeii fasii , si usturoiul strivit putin cu lama cutitului si le-am asezat intr-o tava stropita cu ulei . Peste minunea asta de culori am aliniat bucatile de peste , am adaugat vinul , am acoperit tava cu folie de aluminiu si-am introdus la cuptor la foc potrivit (170 grade) , ptr 50-60 de minute . Cu 10 min inainte de scurgerea timpului , am indepartat folia . L-am potrivit de lichide si nu a trebuit nici intors si nici prea supraveheat . 

Am servit cu paine de la Covasna , o minunatie de paine cu cartofi ... stiu romanii aia de unguri sa faca o paine , jos palaria (incredibil , dar am considerat ca nu merge cu febletea mea , mamaliga) .

A fost si-nca mai este , DELICIOS ... si-o spune un nemancator de peste .

TIPS-URI

1

Se serveste cu maioneza de usturoi (cine doreste , eu una , am vrut sa simt gustul real al preparatului)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor pe pat de legume