Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat

de ralu_ca in Pt. carne, 11 Ian 2015 | 14465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-6 felii muschiulet afumat
  • 700 g ciuperci
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte dulce
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat:

Dupa ce am spalat bine ciupercile, le-am taiat in 2 sau in 4 depinde cat de mari au fost. Le-am pus intr-o tigaie incinsa si le-am lasat la foc moderat, scurgand apoi zeama care s-a obtinut.

Intr-o craticioara am topit untul, am adaugat smantana, amestecand cu telul, apoi faina si laptele. Se amesteca pt a nu se lipi si acum am adaugat si usturoiul taiat feliute, sare, piper, lasand asa pana se ingroasa sosul.

Acest sos l-am turnat peste ciuperci si am amestecat, adaugand si patrunjel tocat.

Sosul l-am servit alaturi de muschiulet afumat pe care l-am pregatit intr-o tigaie (presarat cu mirodenii) cu putin ulei incins si acoperit. L-am lasat sa se prajeasca pe ambele parti si a fost o placere sa fie servit alaturi de sosul alb de smantana, ciuperci si usturoi.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sos cu busuioc pentru chiftelute