Sos Barbecue

de Rocsi in Clasice, 18 Aug 2020 | 7325 vizualizari

 

Sosul Barbecue este un sos american foarte cunoscut cam in toata lumea si foarte apreciat. Exista mai multe variante, nu o sa va zic acum ca asta este reteta originala, insa am incercat sa o pregatesc cam dupa gustul nostru. Am incercat sa pastrez ingredientele principale. Este un sos foarte bun pentru marinarea carnurilor, de servit cu burgeri, asa ca sos, eu l-am integrat chiar si in sandwich-uri, pentru ca mi-a placut foarte mult cum a iesit. Nu stiu cum este cel din comert, pentru ca nu am cumparat niciodata, nu am fost tentata sa iau din cauza ingredientelor, are destul de multi aditivi, iar asta nu ma incanta. Am gasit aceasta varianta foarte faina, l-am pregatit si se patreaza la rece 2-3 saptamani.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 1 conserva rosii decojite (400 gr)
  • 30 ml ulei de masline
  • 40 ml otet
  • 1 lingura si jumatate zahar brun
  • 1 lingura plina mustar Dijon
  • 1 lingura sos worcester
  • sare
  • piper
  • 1 lingura boia de ardei dulce afumata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Barbecue:

Ceapa o curatati si o tocati marunt, la fel si usturoiul. Rosiile decojite le taiati cuburi, daca sunt intregi cum au fost la mine. Puneti uleiul intr-o cratita nu foarte mare, adaugati ceapa si usturoiul. Le sotati la foc mic, 1-2 minute, apoi puneti otetul si il lasati sa se evapore. Adaugati rosiile cu tot cu sucul lor, amestecati si lasati sa fiarba 2-3 minute.  Acum puneti mustarul, zaharul, piperul, sare, boiaua afumata si sosul worcester. Amestecati bine totul. Lasati sa fiarba 15-20 de minute, invartiti in el din cand in cand. Cand are o consistenta cremoasa, stingeti focul. Il lasati 2-3 minute sa se racoreaca, apoi il pasati cu un blender vertical. Pentru a fi cat mai fin, il treceti prin sita dupa ce a fost pasat. Il lasati sa se raceasca si il turnati intr-un borcan. Inchideti bine capacul si il dati la frigider. Se pastreaza foarte bine 2-3 saptamani si il folositi ori de cate ori doriti. Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Barbecue" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

19.08.2020, 20:56

Mihaela, sa stii ca am facut cate ceva cu carne si l-am folosit! M-ai am putin!

Panacris 1

22.08.2020, 21:33

Rocsi 1

25.08.2020, 18:58

Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos picant pentru cartofi prajiti