Sos de brinza (Mornay)

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 7177 vizualizari

 

Sosurile de baza constituie un element important al pregatirii zilnice a mincarii. Pot fi servite simple, cu carne, peste sau legume

 

INGREDIENTE

  • 15 gr unt
  • 15 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 55 gr brinza Cedar rasa fin
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de brinza (Mornay):

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine

2. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot incet, amestecind pina cind sosul se ingroasa si se omogenizeaza. Lasati sa fiarba incet timp de 2-3 minute amestecind continuu

3. Luati tigaia de pe foc si adaugati mustarul, apoi brinza, amestecind pina cind untul se topeste. Dupa gust, sare si piper.

Tips: se serveste fierbinte

Sugestie: Serviti alaturi de peste pane, fript sau la cuptor, ori cu conopida/broccoli fierte

(timp de fierbere 10 minute / timp de preparare 5 min / 4 portii aproximativ 300 ml)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de brinza (Mornay)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]