Sos de hrean

de Oana in Pt. carne, 27 Feb 2010 | 16019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 g unt
  • 20 g faina
  • 400 ml lapte rece
  • o lingurita cu vars de hrean ras
  • sare
  • piper alb
  • cateva fire de chivas
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de hrean:

Untul se topeste intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca cu un tel, apoi se adauga laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu cu telul. Se condimenteaza cu sare si piper alb, iar la final se adauga hreanul. Firele de chivas se spala,se zvanta si se taie marunt, apoi se presara deasupra sosului.

TIPS-URI

1

In loc de lapte se poate folosi supa de vita si se mai adauga la final o lingura plina cu smantana. Sosul etse delicios alaturi de o friptura de vitel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de hrean" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sos de hrean cu mere