Sos de rosii pentru ciorbe

de mihaelar63 in Bulion, 3 Sep 2012 | 7173 vizualizari

 

Anul acesta gradina mi-a oferit rosii din belsug . Rosii nu foarte mari dar sanatoase si foarte dulci . Cum un bulion simplu nu mai este pe gustul nostru am adaugat ce mai aveam pe langa casa .
In timpul fierberii sotul meu exclama incantat cat de bine miroase .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1.5 kg ardei [ majoritatea rosii si Kapia ]
  • 1 kg ceapa rosie
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 legatura frunze telina
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 1 plic conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii pentru ciorbe:

Spalati si taiati rosiile in sferturi curatind partile innegrite sau eventual stricate. Tocati-le prin masina speciala de tocat rosii. Pe masura ce obtineti bulion puneti-l la fiert intr-o oala suficient de incapatoare .

Curatati, spalati si taiati felii ardeii, usturoiul si ceapa rosie, pe care le macinati cu ajutorul masinii de tocat carne sau cu ajutorul robotului de bucatarie. Pasta o puneti la fiert peste bulionul de rosii + legaturile de verdeturi .

Fierbeti amestecul la foc foarte mic aproximativ 2 ore pana scade o treime, adaugati sare si un praf de conservant .

Turnati amestecul in sticle cu gura lata, sosul obtinut fiind mai gros si dunstuiti la dunst umed (20 min intr-o oala cu apa).

TIPS-URI

1

Dati cojile ramase de la rosii inca o data prin masina , astfel veti obtine in plus o treime de suc .Daca rosiile sunt carnoase chiar de doua ori .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

04.09.2012, 21:53

Poliana n-ai timp pentru ca esti ocupata cu bunatati dulci . Facem schimb ?

mihaelar63 1

04.09.2012, 21:57

Daca la iarna vine ,, ceva '' infofolit din care se vede doar nasul si cere sos de rosii pentru ciorbe voi stii ca esti ,, omul nostru din Ploiesti "'

mihaelar63 1

04.09.2012, 22:02

Ma bucur bucatarasilor ca va place . Nu stati pe ganduri a inchide o particica din aroma verii in sticle si borcane, pe care veti fi bucurosi sa le savurati in iarna .

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Bulion cu rosii de gradina