Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur in Sosuri, 5 Sep 2025 | 789 vizualizari

 

Sosul, altfel zis mujdeiul de usturoi cu smantana, este o rețetă simplă și rapidă. Este un sos gustos și cremos, bun pentru carne prăjită, fripturi, legume la grătar dar și pe post de dressing pentru salate. Este unul din sosurile mele preferate, pe care vi-l recomand cu mare drag!
Din puține ingrediente: usturoi, smântână, ulei și sare, iese un sos delicios.

 

INGREDIENTE

  • Ingrefiente Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios
  • 4-6 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare, după gust
  • 3-4 linguri de smântână, minim 20% grăsime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios:

Cum se prepara acest Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios:

Curățăm usturoiul și-l dăm prin presă sau prin răzătoarea mică.

Punem usturoiul într-un bol mai mic, adăugăm treptat sarea și uleiul și amestecăm energic cu o lingură de lemn, până ce usturoiul se albelște și devine cremos. Apoi adăugăm treptat smântâna până ce încorporăm toată cantitatea dorită.

Acest sos delicios, se pretează pentru preparate din carne sau legume la grătar, pentru fripturi la cuptor sau la tigaie cât și pe post de dressing pentru salate.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

În loc de smântână, puteți să folosiți și iaurt gras pentru acest sos

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]