Sos harissa

de AnaDavid in Sosuri, 13 Oct 2017 | 9467 vizualizari

 

In mod normal, sosul Harissa este facut numai din ardei iute roșu pisat cu usturoi și ulei, așa cum este folosit în Africa de Nord de unde provine. Dar noi, europenii, mâncăm picant mult mai puțin decât ei, asa ca m-am gândit să o fac mai delicată, fără să pierda gustul picant. Va prezint varianta mea cu ardei copti.

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei roșii
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • 4-6 ardei iuti - chili
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos harissa:

Se pun ardeii la copt direct pe flacără, apoi le lasati într-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedând astfel, se decojesc mai bine și mai repede, iar conservarea va fi mai lungă.

Curățați bine semințele, coaja și lasati sa scurga bine.

Puneți toate ingredientele în mixer și lucrați până când există un sos gros și catifelat.

Puneti într-un borcan închis în frigider, timp de 5-6 zile, adaugand ulei deasupra 

TIPS-URI

1

punem toate ingredientele în mixer și pana se face un sos dens si matasos care poate fi folosit și ca sos dar și ca un condiment.

2

Dacă pregătiți cantități mai mari după ce le puneți în borcane, le puteți steriliza în cuptor, la 100 de grade C, timp de 40 de minute sau chiar prin fierbere timp de 20 de minute. Asa rezista si câteva luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos harissa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

17.10.2017, 10:27

kytz 1

23.10.2017, 13:53

Bună idee să-l preparăm în casă!

mihaelar63 1

08.01.2019, 16:43

Candva , mi-a trecut si mie in gand , asa ceva ! Felicitari Am folosit dar gata preparat . Borcanelul adus in vara din Tunisia de fiul meu s-a terminat de mult timp

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de iaurt cu branza feta si usturoi