Sos marinara

de elucubratiiculinare in Sosuri, 13 Dec 2013 | 12809 vizualizari

 

Sosul marinara este un sos italian de roșii folosit la paste ca spaghette, fusilli, penne și nu în ultimul rând lasagna, pizza, orez și fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 5 căței de usturoi
  • 1 tulpină țelină
  • 1 morcov
  • 2 conserve cu roșii cubulețe
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 frunză dafin
  • 100 ml vin roșu
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 1 mână busuioc proaspăt
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos marinara:

Încălzim uleiul într-o tigaie. Adăugăm ceapa curățată și toată mărunt, călim 2-3 minute. Adăugăm usturoiul tocat mărunt, țelina tocată mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mică. Călim 5 minute până legumele devim moi. Adăugăm roșiile, oregano, busuioc, frunza de dafin, vinul, oțetul și fierbem la foc mic pentru minim 30 minute. Înainte să stingem focul adăugăm busuiocul proaspăt tocat și condimentăm cu sare și piper. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marinara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]