Sos marinara

de elucubratiiculinare in Sosuri, 13 Dec 2013 | 12240 vizualizari

 

Sosul marinara este un sos italian de roșii folosit la paste ca spaghette, fusilli, penne și nu în ultimul rând lasagna, pizza, orez și fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 5 căței de usturoi
  • 1 tulpină țelină
  • 1 morcov
  • 2 conserve cu roșii cubulețe
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 1 frunză dafin
  • 100 ml vin roșu
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 1 mână busuioc proaspăt
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos marinara:

Încălzim uleiul într-o tigaie. Adăugăm ceapa curățată și toată mărunt, călim 2-3 minute. Adăugăm usturoiul tocat mărunt, țelina tocată mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mică. Călim 5 minute până legumele devim moi. Adăugăm roșiile, oregano, busuioc, frunza de dafin, vinul, oțetul și fierbem la foc mic pentru minim 30 minute. Înainte să stingem focul adăugăm busuiocul proaspăt tocat și condimentăm cu sare și piper. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos marinara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sos de rosii pentru pizza